Notícia
18 de gener 2022

Colomer 1792: Fusionar tradició amb innovació

Basant-se en més de 200 anys d'història i experiència en la indústria de l'adob, l'especialista espanyol en pell d'ovella Colomer 1792 és líder mundial en el seu mercat gràcies al desenvolupament continu i la inversió en R+D.


Fundada l'any 1792 a Vic, prop de Barcelona, ​​Espanya, l'especialista en pell d'ovella Colomer 1792, una divisió de Colomer Munmany, és una de les adoberies més antigues del món i profundament arrelada a la rica tradició adobadora i de la pell de la seva ciutat natal. La indústria de la pell a la zona de Vic té les seves arrels a l'època medieval, amb els primers relats de la confecció de la pell que es remunten al 1147 i els primers gremis documentats el 1438. Va ser a finals del segle XVIII quan Josep Colomer Costa es va casar amb Carmen Munmany. , la família de la qual provenia d'una llarga dinastia de adobers, i un any després va heretar l'adoberia i va constituir el Grup Colomer Munmany. Els seus tres fills, Andreu, Rafel i Ramon es van fer càrrec posteriorment de l'empresa familiar, i Andreu va passar a ser director general de l'empresa l'any 1936, convertint-la en una empresa internacional d'èxit que ràpidament es va convertir en líder mundial en pell fina.

 

Expansió global

Quan l'any 1858 es van introduir per primera vegada les sals de crom, va marcar un punt d'inflexió per al grup i va transformar l'adobament d'un art perfeccionat en una ciència. A principis del segle XX, Manuel Portavella va ser el primer químic llicenciat a incorporar-se a l'empresa, passant a ser director tècnic de Colomer Munmany. Ell i el seu equip van començar a desenvolupar les seves pròpies tecnologies i processos d'acollida, així com metodologies específiques com ara l'adob de sofre per a la fabricació d'escabetx sec, l'adob blanc per a l'enguantat o l'ús de silicat de sodi per a articles suaus al tacte; enfocament visionari en aquell moment, que va impulsar l'expansió internacional de Colomer Munmany i la reputació de la millor pell de qualitat Entrefino per a peces de vestir i guants. A nivell nacional, a la dècada de 1960, el Grup va operar diferents adoberies com Baumann, Ciesa i Anonima Lanera, especialitzades en diferents articles de pell en cadascuna, i empreses de comerç de pell com Curtidos Barcino, Curtidos del Norte i Curtidos del Sur. Paral·lelament, a nivell internacional, el grup també participava i donava assistència tècnica a altres adoberies consolidades, com Hellenic Tanneries a Grècia, Tanneries Libano Espagnoles al Líban, Nabegu a Kano, Nettletons & Porters al Regne Unit o Xing Tai. a la Xina. Aleshores el grup tenia prop de 1.000 treballadors només a Catalunya, amb una producció de més de 50.000 pells diàries.

 

Inversió i creixement

Una altra fita clau per al Grup Colomer va arribar l'any 2009 quan va ser adquirida pel productor de pell d'ovella més gran del món, Henan Prosper Group, amb seu a la Xina, consolidant l'experiència i el paper de lideratge de les dues empreses en el mercat de pells d'ovella i obrint el camí per a una major expansió i desenvolupament. Sota la nova propietat, una sèrie d'inversions ha suposat actualitzacions significatives de les instal·lacions de fabricació i vendes que continuen fins avui. L'any 2010 es va establir una línia de producció Doubleface, que es va millorar encara més amb una línia de producció de nappa i una planta de tala el mateix any, seguida d'una nova casa de bigues i instal·lacions de pell de vedell i cabra per a la producció de cuir de sabates, que es va posar en marxa. l'any següent. A més, es va posar en producció una línia d'aprovisionament de llana i l'any 2011 es va obrir el Departament de Comerç de Llana de Colomer.

Una altra inversió important va ser l'obertura d'una nova planta de tractament d'aigües d'última generació el 2015, la més gran del 2015. La nova planta de tractament d'aigües va començar a funcionar. 2018 Instal·lació de la planta Fellmongery II. Sistema de tractament d'aigües residuals a la indústria global de l'adobament de pells amb una superfície total de 166.000 metres quadrats, una capacitat de processament diària de 40.000 tones i amb un 30% de l'aigua que es recicla i es reutilitza. Mentrestant, el 2016 es va introduir una instal·lació de producció de pells xinesa, així com una major expansió i actualitzacions de les operacions de la casa de bigues, i el 2018 es va afegir una segona planta de Fellmongery. La seu europea de Colomer 1792 a Espanya també es va reforçar amb l'obertura oficial d'un centre de serveis a les Masies de Voltrega (Osona). El 2020, es milloraran encara més els sistemes de producció, per exemple mitjançant noves canonades per reduir addicionalment l'ús d'aigua dolça i el consum d'aigua, ja que l'empresa se centra cada cop més en el que anomena 'eco-adoberia', amb l'objectiu de ser líder en el sector. indústria del cuir sobre sostenibilitat i custòdia ambiental.

 

Col·laboració estreta amb els socis del sector

Amb les seves importants capacitats de producció i capacitats entre Henan Prosper i Colomer Munmany, Colomer 1792 té com a objectiu una major expansió. En particular, un objectiu clau és utilitzar el seu centre de vendes europeu per augmentar la cooperació amb socis d'Europa, Àfrica del Nord, Amèrica del Sud i Turquia, oferint un servei encara millor als seus clients i treballant junts per crear comandes a mida. “Convidem els nostres clients visiteu el nostre showroom, visualitzeu les nostres instal·lacions i demostreu no només la diversitat dels nostres productes, sinó que també prepareu-hi col·leccions a mida. Creiem que després de la Covid-19, aquest tipus de col·laboració estreta serà un dels components clau d'una associació d'èxit i una recuperació del mercat”, afirma Gil Font, director general de Colomer 1792.

1  /  1