Esdeveniment
23 d'octubre 2019

Leather Cluster Barcelona present a la inauguració del nou centre de Colomer 1792 a Osona

El passat 24 d’octubre la multinacional xinesa Henan Prosper va inaugurar a Les Masies de Voltregà (Osona) el seu nou centre de distribució de pells per abastir a tot Europa. La inversió preveu generar 20 llocs de treball directes. S’anomena Colomer 1792 S.L.U. i el seu director és l’osonenc Gil Font.

 

La nova nau té 5.085m2 i ha suposat una inversió de 5 milions d’euros i aglutina magatzem i oficines (927m2 per oficines i vestidors i 4.158m2 per magatzem i un showroom pels productes). La nau ha estat dissenyada per l’empresa osonenca Colomer-Rifà i se situa al polígon Torruella de Les Masies de Voltregà.

 

Aquesta nau serà el centre de referència del grup xinès a Europa i disposarà de pell en brut, pell semiprocessada (tant pickle com WB) i pell acabada. Pretén oferir un millor servei de distribució i venta als clients europeus des del punt de vista del producte acabat (napes, DF i ‘homecare’); així com entrar al mercat de compra de primeres matèries fresques a Espanya.

 

A l’acte va estar present el Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, el senyor Joaquim Ferrer, una forta representació xinesa de Henan Prosper liderada pel seu CEO Michael Lyu; així com autoritats locals i del sector, proveïdors, clients, familiars i amics. Un total d’unes 200 persones.

 

Per part de Leather Cluster Barcelona van acudir a la inauguració una nombrosa representació d’associats encapçalats pel president, en Carles Riba Guixà, el secretari, en Jaume Suriñach, el tresorer Jaume Ollé i el director executiu Jordi Vidal.

 

En els parlaments, Jordi Vidal, director executiu de Leather Cluster Barcelona, va ressaltar que “la indústria de la pell és un element clau de l’economia circular al valoritzar un residu de la indústria alimentaria. El clúster reuneix empreses que cooperen i competeixen entre si, cercant sinergies necessàries que s’han de forjar per enfortir tots els sectors industrials que s’hi poden vincular”.